At WDC Pavilion : Whose* Issues

… on kaupunkilaisaktivismia tukeva Aalto -yliopiston Creative Sustainability -opiskelijoiden suunnitteluprojekti. Tiistaina 3. heinäkuuta WDC – Paviljonkiin oli kokoontunut joukko kaupunkilaisia suunnittelemaan  kolmessa työpajassa Kivinokan, pyöräilyn ja uusien ei-kaupallisten julkisten tilojen mahdollisuuksia Helsingissä. Myös kuka tahansa, joka ei osallistunut työpajaan sai kertoa näkemyksensä kaupungista kirjoittamalla aatoksiaan tarralapuille.

Helsingin julkista ja pääosin toimivaa liikennettä on helppo kehua! Mitä junat nyt välillä toimii miten sattuu, mutta raitiovaunu- ja bussiliikenneverkosto on mielestäni toimiva ja linjat kulkevat mielestäni riittävän useaan tahtiin. Metro on nopea ja helppo käyttää. Verkosto toki voisi olla laajempi, mutta oikeaan suuntaan ollaan menossa varmasti Länsimetronkin suhteen? Oli vaikeampi löytää valittamisen aihetta kaupunkisuunnittelussa, joten päätyminen ankean arkkitehtuurin haukkumiseen oli helppo ratkaisu.

Public transportation in Helsinki is generally great. Tram, bus and metro lines are functional, commuter train works most of the time well. It was difficult to find something to complain about the city (in sunny beautiful day)… so we ended up making grey ugly contemporary architecture an issue. Not all contemporary architecture is bad, but when you walk in the city centre or area of Punavuori or Eira…you can find these super ugly office buildings among some of the most beautiful buildings in Helsinki. 

Paviljonki oli uusi tuttavuus… / And some photos related to WDC Pavilion…

Advertisements