Helsinki Vintage 19.9

Se on täällä taas! Nimittäin Helsinki Vintage myyntitapahtuma Kaapelilla su 19.9 klo 11 alkaen. Viime vuonna kyseinen tapahtuma oli menestys ja uskon, että tänäkin vuonna paikalle tulee sen uskollisia ystäviä. Lippuja tapahtumaan myy Tiketti, mutta niitä pitäisi saada myös ovelta tapahtumapäivänä.

Suomalainen vintagegenre minulle näyttäytyy erityisesti fiftarikulttuurina ja elämäntapana. Burleski on ollut Suomessa jo pidemmän aikaa muoti-ilmiö ja se on saanut uusia faneja ja elää edelleen vahvana. Kaapelilta löytyy kuitenkin näiden lisäksi muutakin. Itse odotan erityisesti Marchesan tuotteisiin tutustumista, vaikka ne ovatkin miehille. Lisäksi haluan päästä hypistelemään niitä tuotteita mitä tukholmalaiset äiti ja tytär Fanny ja Magdalena Kellerman tuovat meille. Paikalla myös aito vintagekampaamo. Jos istuisin heidän kampaamotuolille, niin saisinko vinkkejä 40-/30-/20-lukulaisen kampauksen tekemiseen? Nämä ovat lempivuosikymmeniäni monella tapaa.

Päivän ohjelmassa myös paneeli, jossa mukana Gina Holdar (kuvassa) ja Matti Majava sekä sen vetäjänä Mimosa Dedanann. Gina Holdar tuntee vintagen ja on perehtynyt erityisesti americana-pukeutumiseen. Hän tuo paikalle myös oman Americana Vintage -liikkeensä myyntituotteita. Hän on myös kirjoittanut kirjan A-Z of Classic American Clothing ja on Vintage Life Magazine -lehden asiantuntija. Matti Majava tunnetaan Beaversien (niin – siis niiden farkkujen) luojana, joka puki rokkitähtiä Hurriganesista Dingoon. Syksyllä häneltä ilmestyy Suomen Farkkukirja – The Rockin Blue Jeans. Hän kuratoi myös Suomen Farkkumuseon näyttelyä, joka on tapahtuman ajan Merikaapelin toisessa kerroksessa. Paneelin vetäjä Mimosa Dedanann on tamperelainen artesaani, jolle vintage on elämäntapa ja 50-luvun muoti alakulttuureineen on lähellä sydäntä.

Helsinki Vintage is a one day event taking place in Kaapeli 19th September. Great place to see what Finnish vintage genre is about and Kaapeli as a venue is quite amazing. Finnish vintage to me is 50’s americana and burlesque, but I bet you get to see lot more in Helsinki Vintage. Personally I’m looking forward Marchesan’s (menswear but still…) and Fanny and Alexander Kellerman’s sales. There’s also a panel discussion with Gina Holdar (vintage expert) and Matti Majava (jeans expert from vintage point of view).

Advertisements

2 thoughts on “Helsinki Vintage 19.9

  1. Thanks for the shout-out! Do stop by & introduce yourself at the Americana booth. I love to meet fellow bloggers.

    See you soon!

Comments are closed.